Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Stichting Antroposofisch Centrum Haarlem
Wij financieren ook

Stichting Antroposofisch Centrum Haarlem

Gezondheidszorg (Sociaal)

Het antroposofisch centrum Haarlem biedt, na zijn voltooiing in juli 2018, plaats aan het therapeuticum Haarlem, het antroposofisch consultatiebureau en aan de antroposofische vereniging Haarlem. Met het centrum komt het ideaal om de antroposofie in Haarlem zichtbaar en herkenbaar te maken in vervulling.

De 4 huisartspraktijken worden ondersteund door 6 assistentes en 6 praktijkondersteuners. Daarnaast biedt het centrum plaats aan een fysiotherapiepraktijk, 3 psychologenpraktijken, een praktijk voor kunstzinnige therapie, muziektherapie en euritmietherapie. Tot slot is er nog een diëtiste werkzaam. Allen worden geïnspireerd door de antroposofie.

Het consultatiebureau verzorgt voor ruim 400 kinderen de jeugdzorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Onderscheidend daarbij is de aandacht voor de ontwikkeling van het kind, het belang van de warmte en een genuanceerd vaccinatiebeleid met veel aandacht voor de informed consent van de ouders.

Op de begane grond bevindt zich het informatiecentrum van de antroposofische vereniging en de grote zaal waar lezingen en workshops worden gehouden.

http://www.antroposofischcentrumhaarlem.info/

Gezondheidszorg

Een goede fysieke en mentale gezondheid is essentieel voor een goede levenskwaliteit. Daarom financiert Triodos Bank allerlei organisaties, instellingen en ondernemingen die bijdragen tot een kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Voorbeelden zijn klinieken, revalidatiecentra, wijkgezondheidscentra of instellingen voor ouderenzorg.

Adres:
Prinsenbolwerk 3B
2011 MA
Haarlem