Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

SAS Les Petites Heures
Wij financieren ook
R.T.A. R.T.A. Kunst en cultuur
Rosas Rosas Kunst en cultuur
SMartBe SMartBe Kunst en cultuur
Stan Stan Kunst en cultuur

SAS Les Petites Heures

Kunst en cultuur (Cultuur)

De beroemde Parijse theaterzaal La SCALA waarin de grootste namen uit de caféconcerten en het vaudevilletheater hebben aangetreden, herrijst uit zijn as. Sinds 1787 verwelkomde de zaal aan huisnummer 13 van de boulevard de Strasbourg onder meer Polin, Mistinguett en Max Dearly, gevolgd door Pauline Carton en Marie Dubas die Feydeau speelde, evenals Fréhel en Damia, vooraleer de zaal werd omgevormd tot bioscoop.

Onder de impuls van Frédéric en Mélanie Biessy knoopt La SCALA opnieuw aan met zijn historische, creatieve verleden en wordt weer een avant-gardetheater dankzij ingrijpende renovatiewerken. Het koppel mikt op de unieke sfeer en het tumultueuze verleden van dit Parijse pand om een buitengewone zaal te creëren die plaats zal maken voor een eclectische programmatie. Kunstenaars als Yoan Bourgeois en Yasmine Reza zullen zich volop laten inspireren door deze locatie om hun kunst tot uiting te brengen.

http://www.lascalatheatre.com/

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Boulevard de Strasbourg 13
57010
Paris
France