Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Merytherm SA
Wij financieren ook
Les Vents d’Arpes Les Vents d’Arpes Hernieuwbare energie
Ligogne & Sun Ligogne & Sun Hernieuwbare energie
Mobilae Mobilae Hernieuwbare energie
Monceau Hydro SA Monceau Hydro SA Hernieuwbare energie

Merytherm SA

Hernieuwbare energie (Milieu)

Merytherm SA is een familiebedrijf dat verschillende waterkrachtcentrales heeft ontwikkeld. Met financiering van Triodos Bank zal de onderneming binnenkort een kleine waterkrachtcentrale van 99kW uitbaten op de Ourthe in Esneux, provincie Luik. De waterkrachtcentrale gebruikt een Archimedes schroefturbine van het merk “Spaans Babcock”. Dit project is goed voor het jaarlijks elektriciteitsverbruik van minstens 300 gezinnen.
Triodos heeft eveneens een ander waterkrachtcentrale van Merytherm gefinancierd in 2015 te Monceau-sur-Sambre (cfr Monceau Hydro SA).

http://www.merytherm.be/

Hernieuwbare energie

Voor onze energie zijn we momenteel in grote mate afhankelijk van fossiele brandstoffen. Die berokkenen grote schade aan het milieu en dragen bij tot de klimaatopwarming. Volgens Triodos Bank is er daarom een fundamentele overschakeling nodig naar groene, hernieuwbare energie. Om die overstap te stimuleren, financieren we de sector van de groene energie, en in het bijzonder windenergie, zonne-energie en energieproductie op basis van waterkracht.

Adres:
Allée des Artisans 26
4130
Tilff