Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Kerkhoeve
Wij financieren ook
De Hooge Stoep De Hooge Stoep Biolandbouw
De Horsterhof De Horsterhof Biolandbouw
De Klaver De Klaver Biolandbouw
De Korenschoof De Korenschoof Biolandbouw

De Kerkhoeve

Biolandbouw (Milieu)

De Kerkhoeve is een biologisch melkveebedrijf in Helvoirt (Nbr), aan de rand van het nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Rond 2000 is de boerderij omgeschakeld naar biologisch.

Het bedrijf heeft 135 melkkoeien met 75 stuks jongvee. Kalveren blijven de eerste paar maanden bij hun moeder. De voornamelijk Holstein melkkoeien staan, als ze niet buiten zijn in een openfront ligboxenstal. De droogstaande dieren en de pas afgekalfde koeien liggen in een potstal en hebben het hele jaar toegang naar de wei. De koeien worden met twee melkrobots gemolken. De geproduceerde melk wordt opgehaald door EKO Holland. Het vee graast op verschillende plekken o.a. bij Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Kasteel Zwijnsbergen in Helvoirt en een gedeelte op grond van de kerk van Helvoirt. Samen met collega bio (akkerbouw) boeren werkt de Kerkhoeve samen rondom voer en mest.

Op het bedrijf is ook een ruimte waar vergaderd kan worden en boven een oude koeienstal is een ruim logeerappartement ingericht. Er kan zo geproefd worden van de sfeer op het biologisch melkveebedrijf kunnen gasten genieten van het moois wat het gebied te bieden heeft.

http://bijdebiologischeboer.nl/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
De Heikant 10a
5268 KP
Helvoirt