Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Rosas
Wij financieren ook
SMartBe SMartBe Kunst en cultuur
STAN STAN Kunst en cultuur

Rosas

Kunst en cultuur (Cultuur)

Onder leiding van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker is het Rosas uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd dansensemble. Rosas staat voor een danskunst van het pure schrijven met bewegingen in ruimte en tijd. De relatie tussen beweging en muziek staat centraal. Daarnaast werd in verschillende producties de verhouding tussen dans en tekst onderzocht. Rosas is één van de weinige gezelschappen met een vaste danserskern. In de grote gezelschapsproducties staat de volledige danserskern op het podium. Daarnaast zijn er kleinere voorstellingen waarin De Keersmaeker zelf danst. Rosas speelt op de toonaangevende podia voor hedendaagse dans in Europa en ver daarbuiten. Tegelijk blijft de aanwezigheid in eigen land een prioriteit.

Samen met De Munt richtte Rosas de dansschool PARTS op. Een op maat gebouwde professionele infrastructuur was essentiëel voor Rosas en PARTS. Ze vonden voldoende licht en ruimte in een voormalig industriëel gebouw in Vorst. Dat werd prachtig verbouwd met een financiering van Triodos Bank.

http://www.rosas.be

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Van Volxemlaan 164
1190
Brussel
België