Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Van Andel Bio
Wij financieren ook

Van Andel Bio

Biolandbouw (Milieu)

Joost Jonk en Piet van Andel runnen het biologische bedrijf Van Andel Bio.

Zij boeren op de vruchtbare poldergrond in zuidelijk Flevoland en telen verschillende groenten zoals aardappels, wortels, pompoenen, erwten en bonen.
Specialiteiten zijn uien en rode bieten. De gewassen worden met zorg geteeld en daarna op het eigen bedrijf gesorteerd en klaargemaakt voor natuurvoedingswinkels en supermarkten. De missie is om met vaste afnemers een korte keten te smeden: van de planten op het land naar de klanten in het land.

De bodemvruchtbaarheid wordt in stand gehouden door een ruime vruchtwisseling en de teelt van granen, grasklaver en groenbemesters. Bloemstroken langs akkerranden dragen bij aan een natuurlijk evenwicht.

In 2017 kwam een goed onderhouden en vruchtbaar perceel grond in de buurt te koop. Dit is in samenwerking met Triodos Bank gekocht. De komende twee jaar wordt deze grond omgeschakeld naar biologisch.

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Winkelweg 21
3896 LH
Zeewolde