Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Melkveebedrijf Van Veldhuizen
Wij financieren ook

Melkveebedrijf Van Veldhuizen

Biolandbouw (Milieu)

Henk en Joanne van Veldhuizen hebben een biologisch melkveebedrijf en zorgboerderij in Wapse, in de omgeving van het Drents-Friese Wold. Het is een familiebedrijf, dat zij hebben overgenomen van Henk's ouders.

Op de boerderij produceren zij op biologische wijze. Dit houdt in dat de koeien in de weide lopen wanneer de omstandigheden dat toelaten. Ook produceren ze hun voer zoveel mogelijk zelf, zodat de biologische kringloop gesloten blijft. Er worden geen kunstmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Het gebruik van geneesmiddelen bij koeien en kalveren is beperkt. De melk wordt geleverd aan Rouveen Kaasspecialiteiten, dat een groot aantal soorten kazen produceert.

Op de zorgboerderij 'de Veldhof' biedt de familie zowel beschermd wonen als dagbesteding aan. Het is een kleinschalige zorgboerderij, met plek voor twee personen.

Henk en Joanne vinden het belangrijk hun producten te laten zien, proeven en toegankelijk te maken. Dit doen zij in hun winkel 'Natuurlijk lekker'. Hier kunnen klanten verse melk tappen en vlees kopen, dat afkomstig is van de eigen koeien.

http://www.zorgboerderijdeveldhof.nl/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Ten Have 21
7983 KD
Wapse