Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

H.B.S. Nauta
Wij financieren ook

H.B.S. Nauta

Biolandbouw (Milieu)

H.B.S. Nauta is een biologische melkveehouderij gelegen in het hart van Friesland. Met ongeveer 55 melkkoeien en 55 hectare grasland wordt er al sinds 1997 biologische melk geproduceerd. De meeste koeien kalven af in het voorjaar en kunnen dan meteen de weide in. Dat zorgt ervoor dat de meeste melk uit vers gras geproduceerd wordt. De melk wordt geleverd aan Kaasmakerij Henri Willig in Heerenveen, waar er Hooidammer- en Polderkaas van wordt gemaakt.
Bewust beheer van grasland, zoals verhoging van het waterpeil en later maaien, heeft ervoor gezorgd dat het aantal weidevogels is toegenomen. Ook kruiden en insecten profiteren hiervan.

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Tsjerkebuorren 9
9021 CH
Easterwierrum