Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Verhoeven Melkgeiten
Wij financieren ook

Verhoeven Melkgeiten

Biolandbouw (Milieu)

Biologisch bedrijf Verhoeven Melkgeiten is gelegen aan de rand van nationaal park Loonse en de Drunense Duinen. Er lopen 1200 geiten en 375 lammeren op het 42 hectare tellende bedrijf.
De geiten kunnen in de zomer buiten lopen, en anders biedt de potstal veel ruimte aan de dieren. Samenwerken met de natuur zien wij als kracht. Zo vindt dekking van de geiten plaats door natuurlijke dekking en in het seizoen dat daar het beste bij past. De lammetjes worden daardoor allemaal in het voorjaar geboren.
Verhoeven werkt samen met andere biologische boeren op het gebied van uitruil van voer en mest. Voor Brabants Landschap zorgen we met het weiden van lammeren dat er in natuurgebied de Leemkuilen niet te veel begroeiing komt, zodat de boomkikker een goed leefgebied heeft.
Op het bedrijf werken een aantal parttimers die moeilijk mee kunnen komen in de samenleving.

http://www.organicgoatmilkcooperatie.nl/geitenhouders/show?texts_id=familie-verhoeven

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Biezenmortelsestraat 34
5074 RJ
Biezenmortel