Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Les Moulins du Haut Pays
Wij financieren ook
KT Wind Zele KT Wind Zele Hernieuwbare energie
KVNRG KVNRG Hernieuwbare energie
Les Vents d’Arpes Les Vents d’Arpes Hernieuwbare energie
Ligogne & Sun Ligogne & Sun Hernieuwbare energie

Les Moulins du Haut Pays

Hernieuwbare energie (Milieu)

‘Les Moulins du Haut-Pays’ is een lokale coöperatie die burgers toelaat om te investeren in twee windturbines in een park dat tussen Dour en Quiévrain ligt. Die hebben elk een vermogen van 2,3 MW en produceren samen stroom voor ongeveer 2.000 gezinnen.
‘Les Moulins du Haut-Pays’ werd opgericht door Emissions Zéro en de gemeentes Dour en Quiévrain. De coöperatie investeert in verschillende hernieuwbare energieprojecten in Wallonië. De partners van het project zijn Ventis, Enairgie du Hainaut en Ecopower.
Via de coöperatie kunnen consumenten zelf energieproducent worden, waardoor ze de tussenschakel van leveranciers niet meer nodig hebben. Vandaar ook de benaming ‘éoliennes citoyennes’. Wie investeert wordt mede-eigenaar, krijgt dividend en kan stemmen in de algemene vergadering.
Triodos Bank heeft ‘Les Moulins du Haut-Pays’ gefinancierd.

http://www.emissions-zero.coop/page/eolien

Hernieuwbare energie

Voor onze energie zijn we momenteel in grote mate afhankelijk van fossiele brandstoffen. Die berokkenen grote schade aan het milieu en dragen bij tot de klimaatopwarming. Volgens Triodos Bank is er daarom een fundamentele overschakeling nodig naar groene, hernieuwbare energie. Om die overstap te stimuleren, financieren we de sector van de groene energie, en in het bijzonder windenergie, zonne-energie en energieproductie op basis van waterkracht.

Adres:
Dour-Quiévrain
Belgique