Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Klein Spook
Wij financieren ook
De Kruidotheek De Kruidotheek Detailhandel non-food
Ecobos (Pangaea & Ecobos bvba) Ecobos (Pangaea & Ecobos bvba) Detailhandel non-food
Nirwana Nirwana Detailhandel non-food
Opnieuw en co Opnieuw en co Detailhandel non-food

Klein Spook

Detailhandel non-food (Sociaal)

Een kindje zorgt voor 1.000 kilo luierafval. Een vrouw gooit in haar leven 12.000 tampons of maandverbanden in de afvalbak. Hallucinant, toch? Vooral als je weet dat er wasbare alternatieven zijn.

Sinds 2011 promoot en verkoopt Klein Spook wasbare luiers en toebehoren, en via het nevenmerk Tante Rosa wasbaar maandverband, inlegkruisjes en menstruatiecups. Deze wasbare producten zijn niet alleen beter voor het milieu, doordat ze van natuurlijke materialen gemaakt zijn, zorgen ze ook voor minder irritaties of allergische reacties. En bovendien zijn ze een stuk goedkoper.

Klein Spook/Tante Rosa werkt met een netwerk van consulenten die klanten veel advies verlenen. Een ecosysteem van afhaalpunten bespaart de klanten verzendingskosten en geeft de partners extra visibiliteit.

Klein Spook/Tante Rosa draagt duurzaamheid hoog in het vaandel: verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk hergebruikt, de distributie gebeurt zo ecologisch mogelijk en alle producten en producenten worden gecheckt op hun ethische werkwijze en arbeidsvoorwaarden.

Triodos bank verleende kredieten om extra voorraad in te slaan bij de lancering van de Franstalige website Petit Fantôme.

http://kleinspook.be

http://kleinspook.be

Detailhandel non-food

Triodos Bank financiert duurzame winkeliers die niet enkel naar winst streven maar ook aandacht hebben voor sociale en ecologische waarden. Het kan gaan om speciaalzaken met ambachtelijke producten zoals duurzame kledij of speelgoed, maar ook om verkopers van hulpmiddelen voor mensen met een beperking.

Adres:
Parklaan 80
9000
Gent
Belgium