Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Roetz-Bikes
Wij financieren ook
Multi Ratio Multi Ratio Detailhandel non-food
Obilot natuurtextiel Obilot natuurtextiel Detailhandel non-food
Saru Soda Saru Soda Detailhandel non-food

Roetz-Bikes

Detailhandel non-food (Sociaal)

Roetz-Bikes maakt duurzame, trendy stadsfietsen. Roetz-Bikes gaat verspilling tegen door op grote schaal fietswrakken in te winnen en er herkenbare, hippe fietsen met een retro tintje van te produceren.

Per jaar worden in Nederland 1,3 miljoen nieuwe fietsen gekocht. Hier staat tegenover dat er elk jaar ongeveer net zoveel fietsen worden weggegooid. Dit zorgt voor een enorme afvalberg. Vooral gemeentes kampen met een groot aantal fietswrakken waarvan de eigenaar onbekend is. In de meeste gevallen zijn de fietsen onbruikbaar en worden ze rigoureus vernietigd. Dit terwijl veel onderdelen van fietswrakken zeer eenvoudig herbruikbaar zijn.

Naast hergebruikte fietsonderdelen gebruikt Roetz nieuwe duurzame materialen bij de assemblage van de nieuwe fiets. Zo zijn er bijvoorbeeld spatborden van beukenhout en kurken handvatten ontwikkeld, uiteraard beide met FSC keurmerk. tenslotte worden de fietsen geproduceerd met behulp van sociale arbeid.

???youtube.initial.text??????youtube.message.text??????youtube.accept.text???

http://www.roetz-bikes.nl

Detailhandel non-food

Triodos Bank financiert duurzame winkeliers die niet enkel naar winst streven maar ook aandacht hebben voor sociale en ecologische waarden. Het kan gaan om speciaalzaken met ambachtelijke producten zoals duurzame kledij of speelgoed, maar ook om verkopers van hulpmiddelen voor mensen met een beperking.

Adres:
Jan Evertsenstraat 719
1061 XZ
Amsterdam
Nederland