Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Stedelijk Museum
Wij financieren ook
Stadschouwburg Amsterdam Stadschouwburg Amsterdam Kunst en cultuur
Stadslab Stadslab Kunst en cultuur

Stedelijk Museum

Kunst en cultuur (Cultuur)

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum voor klassiek moderne en hedendaagse kunst, opgericht in 1874. Sinds 1895 is het gevestigd aan de Paulus Potterstraat, aangrenzend aan het Museumplein. De collectie omvat ongeveer 90.000 objecten, verdeeld over verschillende disciplines. Topstukken zijn onder andere The Beanery van Edward Kienholz en werken van Kazimir Malevitsj, Matisse, het Bauhaus en De Stijl.
Eind 2003 werd het gebouw gesloten voor renovatie. Sinds augustus 2010 is het gerenoveerde oude gebouw aan de Paulus Potterstraat in gebruik voor een tijdelijke tentoonstelling in afwachting van de (uitgestelde) opening van het vernieuwde museum, inclusief de nieuwbouw.

http://www.stedelijkmuseum.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Paulus Potterstraat 13
1071 CX
Amsterdam
Nederland