Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Scheepvaartmuseum
Wij financieren ook
Saskia Plagge Saskia Plagge Kunst en cultuur
Sis Josip Sis Josip Kunst en cultuur

Scheepvaartmuseum

Kunst en cultuur (Cultuur)

Dit museum laat je zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Via interactieve tentoonstellingen ontdek je onder meer op je eigen manier 500 jaar scheepsbouw en zeevaart. Het Scheepvaartmuseum beheert een collectie van 400.000 voorwerpen. Samen geven die een beeld van de Nederlandse maritieme geschiedenis.

Het Scheepvaartmuseum stamt uit de 17e eeuw. Het gebouw is gemoderniseerd om de toenemende bezoekersaantallen op te vangen. Tegelijk is het gevoel van een eeuwenoud pakhuis behouden.

In het Scheepvaartmuseum wordt niet alleen het verleden tot leven gebracht. Het biedt je ook inspiratie voor het heden en de toekomst. De Nederlandse samenleving is momenteel best turbulent, er zijn veel onzekerheden over bijvoorbeeld identiteit. Het museum wil via verhalen over (zee)reizen en De Gouden Eeuw het huidige debat diepgang geven.

http://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Kattenburgerplein 1
1018 KK
Amsterdam
Nederland