Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Balie
Wij financieren ook
Da Capo Orchestral Audio Da Capo Orchestral Audio Kunst en cultuur
De 1800 Roeden De 1800 Roeden Kunst en cultuur
De Besturing De Besturing Kunst en cultuur

De Balie

Kunst en cultuur (Cultuur)

De Balie aan het Leidseplein in Amsterdam is gevestigd in een voormalig gerechtshof. Al 30 jaar is het een plek waar niet meer geoordeeld wordt, maar wel stevig gediscussieerd. De Balie is dan ook een populair politiek en cultureel podium. Hier worden kunst en cultuur continu in contact gebracht met de actualiteit, maatschappelijk debat en politiek.

De Balie gelooft dat de vrije uitwisseling van ideeën één van de belangrijkste methoden is om een inclusieve samenleving te behouden. Dat kan alleen als burgers met elkaar praten. Hoe lijnrecht ze soms ook tegenover elkaar staan. De programmamakers van De Balie gaan dat gesprek voortdurend aan. Met iedereen die dat wil. En altijd met publiek erbij.

Als kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën is het dé plek waar kunstenaars, politici, denkers, opinieleiders, wetenschappers en publiek elkaar ontmoeten. De Balie heeft ook een gezellig Grand Café waar iedereen welkom is.

???youtube.initial.text??????youtube.message.text??????youtube.accept.text???

http://www.debalie.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Kleine Gartmanplantsoen 10
1017RR
Amsterdam
Nederland