Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Het Energiehuis
Wij financieren ook
Het Domijn Het Domijn Kunst en cultuur
Het Koelhuis Het Koelhuis Kunst en cultuur
Het Muziekpakhuis Het Muziekpakhuis Kunst en cultuur

Het Energiehuis

Kunst en cultuur (Cultuur)

Het Energiehuis is dé plek voor eigentijdse podiumkunsten in de stad Dordrecht en regio. Het gebouw is industrieel erfgoed dat na de ingrijpende renovatie een nieuwe bestemming als het ’Huis van de Podiumkunsten’ krijgt. Het Energiehuis gaat samenwerken met de partners Kunstmin, Bibelot, Stichting ToBe inclusief de Popcentrale, Muziektheater Hollands Diep en de Kunstkerk.

Het Energiehuis biedt een podium, productiehuis, repetitieruimte en ontmoetingsplek voor amateurs en professionals, (jonge) makers en producenten. Het gebouw functioneert als platform voor de hedendaagse podiumkunst. Deze ontmoetingsplek staat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat voor zowel professionals als amateurs ter beschikking.

http://www.energiehuis.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Noordendijk 148
3311RR
DORDRECHT
Nederland