Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Artgrafica
Wij financieren ook
Arjen Leendertz Arjen Leendertz Kunst en cultuur
Art Centre Delft Art Centre Delft Kunst en cultuur
Arthouse Concepts Arthouse Concepts Kunst en cultuur
Atelier TabakNaus Atelier TabakNaus Kunst en cultuur

Artgrafica

Kunst en cultuur (Cultuur)

In 1982 strartte Mónica Waalwijk de Carvalho Artgrafica dat zich in enkele jaren ontwikkelde tot een multidisciplinair ontwerpbureau, gesprecialiseerd in corporate en museumvormgeving, tijdschrift-restyling, websites en gevelbelletering. De meest uiteenlopende ontwerpen werden tot stand gebracht, variërend van postzegels tot boekontwerpen. Artgrafica is gevestigd in Amsterdam.

Sinds de 'pilotfase' in 2003 verzorgt Artgrafica de grafische ontwerpen van de Hermitage. Dat wil zeggen: de tentoonstellingsbelettering, posters, catalogi, buitenbanieren en de gevelbelettering. Het doel was een huisstijl te creëren die uiteindelijk de indruk wekt altijd al te hebben bestaan. Een huisstijl die niet refereert aan deze tijd, noch aan andere tijden, affiches en drukwerk die klassiek, krachtig en brutaal zijn. Honderden lettertypen werden bekeken, toen viel de keuze op een letter die ooit gebasseerd is op het Renaissance-handschrift van de Italiaan Ludovico Vicentino degli Arrighi (1480 - 1527). Het ovaal als watermerk in briefpapier verwijst naar de band met de Hermitage in St.-Petersburg. Onlangs ontving Artgrafica voor de affiches voor de Hermitage de internationale Graphis Gold Award 2011.

http://www.artgrafica.com

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Krom Boomssloot 73
1011 GT
Amsterdam
Nederland