Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Kies voor duurzaam sparen

steun-de-lommelse-sahara

Triodos Bank is al 30 jaar actief in Europa. Haar bestaansreden: op een transparante manier duurzame ontwikkeling financieren dankzij het spaargeld van klanten. De bank financiert uitsluitend duurzame activiteiten met een meerwaarde op ecologisch, sociaal of cultureel vlak.

Bij Triodos Bank doet uw geld dus mooie dingen. Zo financieren we in Lommel het TOGETHER (TO GET HEath Restored) -project dat tot doel heeft 81 hectare heide te herstellen. De nieuwe heidegronden zullen de biodiversiteit van het gebied verhogen en het voortbestaan verzekeren van een aantal zeldzame diersoorten die in het gebied leven, zoals de gladde slang en de lentevuurspin.
Voor de financiering van dit project ging de stad Lommel een krediet aan bij Triodos Bank.

U kan als inwoner van Lommel het TOGETHER-project steunen door een spaarrekening te openen bij Triodos Bank.
Uw spaargeld wordt door Triodos Bank dan ondermeer ingezet voor de financiering van het TOGETHER-project, waardoor de stad Lommel goedkoper kan lenen.

Zo helpt uw spaargeld mee aan het herstel van de heide, want dankzij de mooie besparing die de stad geniet, kan ze meer verwezenlijken met hetzelfde budget.

Onze gereglementeerde spaarrekeningen


Spaarformules Basisrente* Getrouwheidspremie* Bijkomende informatie Aanvragen
Triodos spaarrekening 0,01% 0,10% Essentiële spaardersinformatie
Triodos Junior spaarrekening (<18 jaar) 0,20% 0,30% Essentiële spaardersinformatie
Triodos spaarrekening Plus 0,01%25.000 EUR-74.999 EUR: 0,01% Vanaf 75.000 EUR: 0,01%  0,10% Essentiële spaardersinformatie

 Onze termijnrekening

Formule Rente* Looptijd  Minimum-bedrag Bijkomende informatie Aanvragen
Triodos termijnrekening 1 jaar 0,00%
2 jaar 0,025%
3 jaar 0,025%
4 jaar 0,20%
5 jaar 0,30%
6 jaar 0,40%
7 jaar 0,45%
8 jaar 0,50%
9 jaar 0,60%
10 jaar 0,80%
vast 2.500 EUR Roerende voorheffing: 25%
*berekend op jaarbasis. De basisrente en de getrouwheidspremie kunnen te allen tijde worden gewijzigd. Triodos Bank informeert u hierover via het rekeninguittreksel, Internet Banking of e-mail. Conform de tarieven van kracht op 05-02-2019, wijzigingen voorbehouden.
De rente-inkomsten op de gereglementeerde spaarrekeningen zijn vrij van 15% roerende voorheffing als ze voor het inkomstenjaar 2014 niet hoger zijn dan 1.900 euro. Een Triodos spaarrekening, een Triodos Junior spaarrekening (jonger dan 18 jaar) en een Triodos spaarrekening Plus zijn gereglementeerde spaarrekeningen.

Uw voordelen

Financieel én maatschappelijk rendement.Transparantie over wat er met uw spaargeld wordt gefinancierd: uitsluitend projecten die bijdragen tot een duurzame wereld op ecologisch, sociaal of cultureel vlak.Kosteloos beheer van uw rekeningen via internet, per post of in ons kantoor in Brussel.

Missie en waarden

Verneem hoe wij geld gebruiken voor positieve veranderingen in de maatschappij.

Korte historiek

Triodos Bank, expert inzake duurzaam bankieren sinds meer dan 30 jaar.

Foto: © Monique Bogaerts

Contact

Karola Vandewijngaert

Contacteer ons

Neem contact op met onze medewerkers van Customer Services op het nummer 02 548 28 51, van maandag tot vrijdag, van 9 u. tot 17 u.

Lommel - Pure energie