Duurzaam vastgoed is rendabel

Gebouwen zijn de grootste verbruikers van energie in de globale economie, verantwoordelijk voor meer dan één derde van de energievraag en de helft van de wereldwijde energieconsumptie. In België loopt dat aandeel zelfs op tot 40% (Bron: Europese Commissie).

Zowel het beleid als de praktijk zetten vandaag al sterk in op energiezuinige gebouwen. Triodos Bank wil verder gaan dan de energieprestatie. Gebouwen zijn immers essentieel voor de kwaliteit van onze leef-en werkomgeving en verdienen een weldoordacht ontwerp.

chart-vastgoed
 
Triodos Bank ontwikkelde een kader om de veelzijdigheid van duurzame bouwprojecten te structuren en begrijpbaar te maken. Dit kader is onze leidraad bij de inhoudelijke analyse van kredietaanvragen. We vertrekken daarbij van 3 essentiële criteria (energie, transport en materiaalgebruik) die we toepassen op elke aanvraag.

Talrijke vastgoedpioniers – zoals onze klanten - tonen vandaag al dat duurzame gebouwen ook rendabel kunnen zijn. Zo rapporteren ze lagere energiefacturen, hogere bezettinggraden, meer interesse van investeerders of zelfs productievere en gezondere werknemers.

We delen graag onze visie op rendabel, duurzaam vastgoed met u.

Zijn duurzame vastgoedprojecten rendabel?

Onze kredietklanten getuigen hoe ze rendement en duurzaamheid verzoenen.

Contact

François Jacquet - Account Manager Project Finance

Hebt u vragen?

Neem contact op met onze experts.

portefeuille-vastgoed-2015