Een maatschappelijk antwoord

Een vergrijzende bevolking, nieuwe maatschappelijke verwachtingen, technologische evoluties en overheidsbesparingen zijn vandaag de voornaamste uitdagingen van zorgondernemers.

Het zorglandschap zal de komende jaren ingrijpend veranderen. Maar in welke richting? Een fundamentele vraag voor wie vandaag wil investeren in de zorgsector.

Triodos Bank werkt mee aan een kwalitatief zorglandschap dat toegankelijkheid en betaalbaarheid uitdraagt. Vanuit die optiek financieren we vandaag de volgende projecten:

  1. Nieuwe infrastructuur voor woonzorgcentra om op de impact van de vergrijzing te anticiperen. Daarbij kijken we naar grondig uitgewerkte projecten met respect voor het individu en de familie.
  2. Assistentiewoningen. We hanteren onze  criteria voor duurzaam vastgoed en financieren bij voorkeur projecten in stedelijke centra.
  3. Uitbreidingen of renovaties van ziekenhuizen om de hoge kwaliteit van onze gezondheidzorg in stand te houden.
  4. Wijkgezondheidscentra: zowel de opstart , de verwerving van eigen vastgoed of de overbrugging van tijdelijke tekorten.
  5. Vernieuwde of nieuwe capaciteit voor voorzieningen voor personen met een beperking om de lange wachtlijsten in deze sector te helpen verminderen.

Als financiële partner gaan we met u in dialoog en evalueren we uw project binnen een ruimere sectorvisie. Op die manier geven we een maatschappelijk antwoord op uw financieringsvraag.

William Barrault - Credit Manager

Hebt u vragen?

Neem contact op met onze experts.