Bouwen aan de toekomst

Goede, toegankelijke scholen en kwalitatief onderwijs zijn fundamenteel voor de toekomst van onze samenleving. Er is vandaag een duidelijk capaciteitstekort in de steden. En over het hele land een sterk verouderd schoolpatrimonium. Vele schoolgebouwen hebben geen degelijke isolatie of energiezuinige beglazing, een slechte luchtkwaliteit en verouderde verwarmingstoestellen.

Triodos Bank financiert al 20 jaar de uitbreiding en renovatie van scholen in alle onderwijsnetten. Zo bouwen we mee aan een toekomst met een kwalitatief, betaalbaar en inclusief onderwijsaanbod.

Vrije Basisschool Zonnekind: een passief-kleuterschool

“We konden niet lenen bij onze huisbankier. Veel banken weigeren dergelijke dossiers of beperken ze in looptijd omdat ze de winstmarge te beperkt vinden.”

Gino Van Gool, directeur Vrije Basisschool Zonnekind, Kalmthout

De vrije Basisschool Zonnekind in Kalmthout bouwt een passief-kleuterschool. Dankzij die passiefbouw dalen de energiekosten van de school fors.  Zo kan ze een veel groter deel van de  werkingstoelagen inzetten voor louter pedagogische doelen.

De school maakt deel uit van een pilootproject van de Vlaamse overheid rond passiefscholen. Daardoor betaalt de overheid een deel van de extra kosten. Voor het bedrag dat de school zelf moet bijdragen aan de bouwkosten, ging ze een krediet aan bij Triodos Bank.

Meer info over Zonnekind 

Andere scholen gefinanceerd door Triodos Bank

Breng uw spaargeld in kaart

Breng uw spaargeld in kaart

Breng uw spaargeld in kaart

Breng uw spaargeld in kaart