Sociale doelstellingen met economische logica verzoenen

De sociale economie bestaat uit een ruime waaier aan bedrijven en initiatieven die een maatschappelijke meerwaarde vooropstellen bij het uitoefenen van hun economische activiteit.

De kernprincipes van deze sector, waarin Triodos Bank al 20 jaar als financier optreedt: voorrang van arbeid op kapitaal, democratische besluitvorming, maatschappelijke inbedding, transparantie en duurzaamheid. Bedrijven en organisaties in de sociale economie werken aan een inclusieve maatschappij, via de integratie van kansengroepen in de arbeidsmarkt, zoals personen met een beperking of langdurig werklozen.

De Kringwinkel Antwerpen: nieuwe kansen

Het centrale magazijn van vzw De Kringwinkel Antwerpen zorgt er al 20 jaar voor dat bruikbare en waardevolle goederen niet op de afvalberg belanden, maar wel in de rekken van de zeven Antwerpse Kringwinkels.

Deze duurzame onderneming doet via sociale tewerkstelling zoveel mogelijk een beroep op wie elders maar weinig kansen krijgt. Er werken meer dan 300 mensen. Ze herstellen in de ateliers ook elektrische toestellen, meubels en fietsen.

Meer info over De Kringwinkel

Andere sociale ondernemingen gefinancierd door Triodos Bank

Suivez votre épargne à la trace

Suivez votre épargne à la trace

Suivez votre épargne à la trace

Suivez votre épargne à la trace