Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Serial entrepreneur richt zich op buurtherwaardering

Jean-Paul Pütz, zaakvoerder Nelson Canal

   article_pentad-nelson_canal

Jean-Paul Pütz omschrijft zichzelf het liefst als een projectontwikkelaar. Met 50 lentes op de teller heeft hij zijn creatieve energie al botgevierd in verschillende sectoren. Als succesvol advocaat en bankier gaan zijn interesses vooral uit naar de immobiliën- en bouwsector. Zo bracht hij met de nodige ervaring op zak hij de reconversie van de oude brouwerijen van Belle-Vue tot een goed einde. En dat smaakt naar meer. In de toekomst wil hij met een niet te stuiten ondernemingszin nog heel wat uitdagingen aangaan.

Wat maakt Nelson Canal zo bijzonder in haar sector?

“De werking van Hotel Nelson Canal loopt als een trein dankzij de bijzondere en persoonlijke service die we aanbieden. We richten ons op een publiek dat voorheen geen gelijkaardig concept vond in het Brusselse. Jongeren en gezinnen treffen hier een aanbod op hun maat aan. Hoogstwaarschijnlijk zullen soortgelijke hotels binnenkort het levenslicht zien, maar in een markt die stilaan verzadigd raakt, is het zaak om origineel uit de hoek te komen met nieuwe concepten die een tegengewicht moeten bieden aan het huidige hotelassortiment. En dat maakt van Hotel Nelson Canal zo’n succesverhaal.”

  Jean Paul Putz - Nelson Canal

“Van meet af aan bleek Triodos een efficiënte partner waarop je kon vertrouwen. Beschikbaarheid, professionalisme en goede contacten waren de pijlers van deze samenwerking. De gemeenschappelijke waarden inzake sociale ontwikkeling en alternatieve en duurzame projecten zorgden voor een consensus over zowel de inhoud als de vorm van het project.”

 

Was het moeilijk om financiering te vinden voor dit project?

“Volgens velen had het project een onrealistisch tintje waardoor het moeilijk was om aan financiën te geraken. Ze beschreven de implantatie van een lowcosthotel in die buurt als een wilde gok. Dat aspect is achteraf nochtans de sleutel tot succes gebleken. Triodos Bank is meteen mee ingestapt in het project omdat het door zijn sociaal en duurzaam aspect in lijn is met de basiswaarden van de bank. Triodos geloofde in het vernieuwende project en heeft daarom financiële bijstand verleend.”

Nelson Canal - Meninger Hotel Brussels

> Meer weten over Nelson Canal

Ontdek onze sectorexpertise