Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Codabox

U kunt ervoor kiezen om uw boekhouding te vergemakkelijken dankzij ons partnership met CodaBox, sinds 2011 dé specialist voor het aanleveren van geautomatiseerde CODA-bestanden.

CodaBox is een Belgisch bedrijf, sinds 2011 dé specialist voor het aanleveren van geautomatiseerde CODA-bestanden. Zij fungeren als tussenpersoon tussen de banken die rekeninguittreksels leveren en de boekhouders (intern/extern) die de bankverrichtingen registreren in het boekhoudsysteem van hun klanten.

Wat is een CODA-bestand precies?

Een CODA (CODed statement of Account) of gecodeerd rekeninguittreksel is een elektronisch bestand met daarin de gegevens vermeld op uw rekeninguittreksels en hun bijlagen.

Iedere beweging op uw rekening wordt op gestructureerde wijze geïdentificeerd aan de hand van een eigen code, waardoor uw IT-systeem die beweging ondubbelzinnig kan herkennen en opnemen in uw boekhouding.

Wat zijn de voordelen van Codabox?

Het manueel exporteren van uw rekeninguittreksels is verleden tijd. Uw boekhouding is altijd up-to-date en u vermijdt fouten, wat een enorme tijdswinst betekent voor u en uw boekhouder.

Uw toestemming geven volstaat zodat CodaBox u de rekeninguittreksels van uw Triodos zicht-, spaar- en/of termijnrekening automatisch ter beschikking stelt in uw boekhoudpakket.

Triodos Bank rekent u voor die dienst geen kosten aan. CodaBox zal rechtstreeks factureren aan uw boekhouder of het administratiekantoor/fiduciair waarmee u werkt.

Ik heb interesse in CodaBox. Wat moet ik doen?

CodaBox in 3 makkelijke stappen:

  1. Stel de lijst op met de Triodos-rekeningen waarvoor u CODA-bestanden wilt ontvangen.
  2. Neem contact op met CodaBox via hun website om klant te worden. U moet een mandaat ondertekenen dat Triodos Bank toelaat hen CODA-bestanden aan te leveren.
  3. CodaBox zorgt voor alles: het beheer van de mandaten en de administratieve opvolging. Als u klant bent bij andere banken, zal CodaBox op dezelfde manier te werk gaan voor al uw rekeningen.

CodaBox levert u iedere dag CODA-bestanden als er bewegingen op de rekeningen zijn. En natuurlijk blijven uw rekeninguittreksels ook altijd beschikbaar in Internet Banking!

Hebt u vragen? Neem contact op met ons of kijk op de website van Codabox.