Breekjaar is een inspirerend tussenjaar voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar. In dit tussenjaar leren jongeren talloze vaardigheden, volgen ze workshops, gaan ze een maand naar het buitenland, aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, doen ze vrijwilligerswerk en leren ze een studiekeuze maken. Dat doen de ‘Breekers' op een van de campussen in het land, in een gezellige en diverse groep van max. 30 leeftijdgenoten onder begeleiding van persoonlijke coaches.

Breekjaar wordt volledig gedragen door het geld dat de deelnemers (Breekers) zelf inleggen, grotendeels zelf verdiend door tijdens het jaar ook te werken. Breekjaar is een open source organisatie die wil bijdragen aan de persoonlijke groei van jongeren. Onze missie is het om binnen een aantal jaar op alle (middel)grote steden een programma aan te bieden.

Door de bijdrage van Triodos Foundation hebben de pioniers van het eerste programma in Utrecht als extra onderdeel een fantastische 5-daagse coachingstocht in de Achterhoek kunnen maken, begeleid door Mountain Child Care. Tijdens deze intensieve tocht zijn de jongeren in contact gebracht met hun diepste drijfveren. Dit was een geweldige aanvulling is op het programma van Breekjaar dat in het teken staat van de vragen ‘wie ben ik', ‘wat wil ik,' en ‘wat kan ik?'.