Technisch onderwijs in Sondu, Kenia


Bij Tools To Work worden kwaliteitsgoederen gereviseerd voor technisch onderwijs en (kleinschalige) ondernemers in Afrika. Enerzijds is het opknappen van deze goederen in onze werkplaats het "gereedschap" voor sociale- en arbeidsactivering in Nederland en anderzijds kunnen mensen in ontwikkelingslanden met deze opgeknapte gereedschappen en machines vak trainingen krijgen en een eigen inkomen verdienen. Door het hergebruik van de technische goederen is al een enorme hoeveelheid aan afgedankt materiaal niet in het milieu terecht gekomen.


Aid the Needy is een technische school in het Zuidwesten van Kenia. Een regio waar de overheid niet in investeert, waar hoge werkeloosheid heerst en het gemiddeld inkomen lager is dan 1 dollar per dag. Aid the Needy geeft beroepstrainingen, zodat de jongeren en jong volwassenen de arbeidsmarkt kunnen betreden en een inkomen gaan verdienen. Helaas heeft Aid the Needy te weinig gereedschappen en machines om de praktijklessen te verzorgen. Zij hebben Tools To Work benaderd voor gereedschap, computers, naai- en breimachines.


Mede door de gift van Triodos Foundation kan Tools To Work computers, gereedschapsets, naai- en breimachines aan Aid the Needy verzenden. Hiermee doen ruim 200 jongeren en jong volwassenen praktische vaardigheden op, waarmee ze vervolgens een inkomen kunnen gaan verdienen.
Triodos Foundation richt zich op duurzaamheid, maar dan is de breedste zin van het woord. Hiermee dragen ze bij aan drie werkgebieden, welke elkaar ook weer versterken. Dit sluit goed aan bij de werkwijze van Tools To Work, gezien zijn combinatie van mens, milieu en ontwikkelingssamenwerking.
Annelieke Robben van Tools to Work over Triodos Foundation: