Aller directement àNavigation, Effectuer une recherche ou lecontenu

De Ceuvel
Nous avons également financé
De Besturing De Besturing Art et culture
De Cromhouthuizen De Cromhouthuizen Art et culture
De Fluisterheuvel De Fluisterheuvel Art et culture

De Ceuvel

Art et culture (Culture)

Op de voormalige scheepswerf Ceuvel de Volharding in Amsterdam Noord wordt een culturele broedplaats opgebouwd. Hier staan op het land geplaatste en verduurzaamde woonarken. Een multidisciplinair team heeft met dit concept een prijs gewonnen en mag daarom dit stukje in het havengebied runnen.

Op het vervuilde haventerrein is intussen een duurzame culturele oase ontstaan. Het is een prachtige plek voor kunstenaars, creatievelingen en groene ondernemers. Met zijn allen maken ze van De Ceuvel een culturele en inspirerende locatie. Verschillende ‘woonarken’ zijn te huur voor vergaderingen, presentaties, workshops en meer.

Het concept vindt zijn oorsprong in de eigenschappen van de locatie: de geschiedenis, het water, de vervuilde grond en de tijdelijkheid. Het plan bestaat uit vier onderdelen die allemaal met elkaar in relatie staan: een tuin, een scheepswerf, werkruimtes voor creatieven en een evenemententerrein. Na 10 jaar wordt de locatie schoon teruggegeven aan de stad Amsterdam.

http://www.deceuvel.nl

Art et culture

L’art et la culture élargissent nos horizons et sont une source de richesse - autre que purement matérielle- pour la collectivité. L’art rassemble et peut constituer l’amorce de changements positifs. A ce titre, l’art et la culture constituent un élément essentiel du développement durable et sont financés par la Banque Triodos. Nous accordons des crédits à de nombreux groupements d’artistes, artistes et maisons de la culture, et ce, dans toutes les disciplines : musique, théâtre, arts plastiques, cinéma, danse moderne,…

Adresse :
Korte Papaverweg 4
1032KA
Amsterdam
Nederland