Persoonsgegevens
Hoe kunnen wij u helpen?
Hoe kunnen wij u helpen?
Bent u verhuisd, wilt u een correspondentieadres toevoegen of hebt u een nieuw telefoonnummer?
Stuur ons dan een e-mail naar info@triodos.be met de nieuwe adresgegevens of het nieuwe telefoonnummer of stuur ons via Internet Banking een beveiligd bericht.
Triodos Bank behoudt zich het recht voor om in sommige gevallen een recent woonplaatsbewijs te vragen. Dat bewijs kan een kopie zijn van de gegevens op de microchip van uw eID of een kopie van een recente telefoon- of energiefactuur van hoogstens 3 maanden oud.
Hebt u een nieuw e-mailadres?
Die gegevens kunt u makkelijk zelf aanpassen in Internet Banking via het menu ‘Instellingen/Uw profiel’.
Een belangrijke vorm van internetfraude gebeurt via phishing. Het doel van phishing is het verzamelen van uw persoonlijke, geheime gegevens. Dat gebeurt op verschillende manieren: via e-mail, via een pop-up, via uw favorieten (een van uw favoriete links werd aangepast waardoor u op een andere site belandt) en zelfs telefonisch en via sms.
Laat u niet misleiden door een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van een bekend bedrijf waarin u onder het mom van ‘controle of update van bestanden’ gevraagd wordt om te klikken op een link om uw persoonlijke gegevens aan te vullen!
Triodos Bank en andere betrouwbare bedrijven, zullen u nooit vragen om op zo'n manier dat soort gegevens te verstrekken.
Let ook op met informatie die u achterlaat op sociale netwerksites, bijvoorbeeld op Facebook en Netlog. Bepaalde gegevens zijn immers een goede bron van inlichtingen voor criminelen.
Wat kunt u doen?
Voor meer informatie over ‘phishing’ en andere fraudetechnieken kunt u ook terecht op de site van Febelfin: http://www.safeinternetbanking.be/nl.
Triodos Bank is wettelijk verplicht om te voldoen aan EU-richtlijnen zoals PSD2, maar wij hebben er natuurlijk voor gezorgd dat PSD2 op een veilige manier en met respect voor uw privacy wordt nageleefd. Inderdaad, sinds 14 september 2019 helpen wij u om de toegang tot uw betaalrekeningen heel bewust te beheren:
Er worden verschillende internationale initiatieven genomen die als doel hebben financiële informatie te verzamelen en uit te wisselen om op die manier fiscale fraude te voorkomen. De Common Reporting Standard (CRS - gemeenschappelijke standaard voor informatieuitwisseling) is er een van en is ingegaan op 1 januari 2016.
De CRS verplicht financiële instellingen ertoe:
Door die informatieuitwisseling zullen publieke overheden van de landen die de CRS toepassen inkomsten of opbrengsten kunnen belasten conform hun nationale fiscale wetgeving.
Waar vindt u nog meer informatie?
De Common Reporting Standard (CRS) is van toepassing voor de klanten die titularis zijn van een rekening. Voor een Junior spaarrekening is dat dus het minderjarige kind.
Als uw kind zelf geen fiscale woonplaats heeft of de fiscale woonplaats niet gekend is en
Ook over de uiteindelijke begunstigden van de vennootschap moet gecommuniceerd worden als ze belastingplichtig zijn in een ander land dan België.
De vennootschap en haar uiteindelijke begunstigden moeten dan het formulier /KM/files/uploaded\Zelfcertificering-belastingplicht-buitenland-prof.pdfZelfcertificering fiscale woonplaats in het buitenland(PDF) invullen.
Alle lidstaten van de Europese Unie, behalve Oostenrijk, maar ook andere landen maken deel uit van de eerste groep landen die CRS toepassen sinds 1 januari 2016.
Met de volgende landen heeft België een akkoord voor uitwisseling gesloten om in 2017 de uitwisseling uit te voeren: Argentinië; Bonaire, Sint Eustatius en Saba; Colombia; Eiland Man; Faeröer; Gibraltar; Groenland; Guernsey; IJsland; India; Jersey; Liechtenstein; Mexico; Noorwegen; San Marino; Seychellen; Zuid-Afrika; Zuid-Korea.
In 2018 (= rapportage over 2017) komen daar zeker nog de volgende landen bij: Andorra; Antigua en-Barbuda; Aruba; Australië; Bahama’s; Barbados; Belize; Brazilië; Brunei Darussalam; Canada; Chili; China; Cookeilanden; Costa Rica; Curaçao; Dominicaanse Republiek; Ghana; Grenada; Hongkong; Indonesië; Israël; Japan; Koeweit; Libanon; Macao; Maleisië; Mauritius; Monaco; Montserrat; Nieuw-Zeeland; Niue; Panama; Rusland; Saoedi-Arabië; Saint Kitts en Nevis; Saint Lucia; Saint Vincent en de Grenadines; Samoa; Singapore; Sint-Maarten; Trinidad en Tobago; Turkije; Uruguay; Vanuatu; Zwitserland
Belangrijk: die lijst is onderhevig aan wijzigingen, er kunnen immers nog nieuwe landen bijkomen.
Als passieve inkomsten worden beschouwd:
Bovenstaande lijst is niet volledig. Vraag raad aan uw belastingadviseur als u niet zeker weet of bepaalde inkomsten passieve inkomsten zijn.
Alle financiële instellingen moeten de volgende gegevens rapporteren van hun klanten die fiscaal woonachtig zijn in een ander land dan België (als dat een land is dat de CRS toepast):
De informatie zal worden uitgewisseld voor:
Sinds 1 januari 2016 identificeert Triodos Bank alle nieuwe klanten zoals de Common Reporting Standard voorschrijft, uitgebreider (vragen over de fiscale woonplaats).
Tegen 31 juli 2017 zal Triodos Bank de gegevens van de in 2016 klant geworden personen en entiteiten die CRS-plichtig zijn voor het eerst uitwisselen.
De CRS-identificatie van alle Triodos-klanten zal vóór 31 december 2017 gebeuren om zo vanaf 2018 jaarlijks te rapporteren over alle CRS-klanten.
EU-ambtenaren en personeelsleden die in België wonen, behouden de fiscale woonplaats die zij hadden op het ogenblik dat zij bij de Europese Gemeenschap kwamen werken. Dat geldt ook voor de echtgeno(o)t(e), voor zover die geen eigen beroepsbezigheden heeft, en voor de kinderen ten laste.
Niet gevonden wat u zocht?
Contacteer ons