Over Triodos Bank

Maak het verschil. Kies bewust

Geld kan de wereld beter maken. Wat jij met je euros doet, en wat niet, maakt veel uit. Kies daarom voor Triodos Bank, een van de duurzaamste banken ter wereld.

Onze missie

Onze waarden: een stevige basis

Triodos Bank in een oogopslag

Cijfers zeggen niet alles. Maar soms zeggen ze heel veel. Ontdek kerncijfers, mijlpalen en meer in deze infographic.

Bekijken

Geef zin aan je geld

Bij Triodos Bank wordt je geld uitsluitend gebruikt voor positieve veranderingen op sociaal, cultureel en ecologisch vlak.

3 thema's die het verschil maken

Triodos Bank focust al haar activiteiten op drie overkoepelende thema's: Milieu, Cultuur en Sociaal. Op deze manier zijn we actief in een brede waaier aan sectoren.

We lenen aan bedrijven en ondernemers die een positieve impact willen maken

Het maakt integraal deel uit van onze missie om alleen geld uit te lenen aan organisaties die werken aan het realiseren van positieve en blijvende veranderingen. We volgen hierbij duidelijk gedefinieerde criteria voor onze dagelijkse kredietbeslissingen, hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid op ten opzichte van onze spaarders en beleggers.

Zie wat uw geld doet

Meer dan 5.000 projecten en investeringen gefinancierd door Triodos maken een wereldwijde impact in 45 landen.

Onze organisatie

Triodos Bank heeft bankactiviteiten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, evenals beleggingsbeheeractiviteiten gevestigd in Nederland maar wereldwijd actief.

Verantwoordelijken voor het management van Triodos Bank

Kerncijfers

Het beheerd vermogen door Triodos bedraagt 17,7 miljard

In 2019 is de verhouding duurzame leningen-toevertrouwde middelen gestegen tot 77%. Het eigen vermogen van de bank nam toe met 8% tot 1.2 miljard euro.

Nieuws

Hebt u een vraag over duurzaam bankieren?