Maak het verschil. Kies bewust

Over Triodos Bank

Geld kan de wereld beter maken. Wat jij met je euros doet, en wat niet, maakt veel uit. Kies daarom voor Triodos Bank, een van de duurzaamste banken ter wereld.

Onze missie

Onze waarden: een stevige basis

Geef zin aan je geld

De initiatieven die wij financieren met jouw geld, zorgen voor positieve veranderingen op sociaal, cultureel en ecologisch vlak.

3 thema's die het verschil maken

Triodos Bank focust al haar activiteiten op drie overkoepelende thema's: Milieu, Cultuur en Sociaal. Op deze manier zijn we actief in een brede waaier aan sectoren.

We lenen aan bedrijven en ondernemers die een positieve impact willen maken

Het maakt integraal deel uit van onze missie om leningen alleen toe te kennen aan organisaties die positieve en blijvende veranderingen realiseren. We volgen hierbij duidelijk gedefinieerde criteria voor onze dagelijkse kredietbeslissingen, hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid op ten opzichte van onze spaarders en beleggers.

Triodos Bank financiert ondernemers en initiatieven via haar bankactiviteiten in 5 Europese landen en haar Investment Management activiteiten in 85 landen wereldwijd.

Zie wat uw geld doet

Verantwoordelijken voor het management van Triodos Bank

Het beheerd vermogen door Triodos bedraagt 23,2 miljard

Kerncijfers

In 2023 bedroeg de verhouding activa in de reële economie ten opzichte van het balanstotaal van de bank 77%. Het eigen vermogen bedroeg 1,289 miljard euro, wat een sterke kapitaalratio (CET1) oplevert van 16,7%.

Nieuws