Maak het verschil. Kies bewust

Over Triodos Bank

Geld kan de wereld beter maken. Wat jij met je euros doet, en wat niet, maakt veel uit. Kies daarom voor Triodos Bank, een van de duurzaamste banken ter wereld.

Onze missie

Onze waarden: een stevige basis

Triodos Bank in een oogopslag

Cijfers zeggen niet alles. Maar soms zeggen ze heel veel. Ontdek kerncijfers, mijlpalen en meer in deze infographic.

Bekijken

Geef zin aan je geld

Bij Triodos Bank wordt je geld uitsluitend gebruikt voor positieve veranderingen op sociaal, cultureel en ecologisch vlak.

3 thema's die het verschil maken

Triodos Bank focust al haar activiteiten op drie overkoepelende thema's: Milieu, Cultuur en Sociaal. Op deze manier zijn we actief in een brede waaier aan sectoren.

We lenen aan bedrijven en ondernemers die een positieve impact willen maken

Het maakt integraal deel uit van onze missie om alleen geld uit te lenen aan organisaties die werken aan het realiseren van positieve en blijvende veranderingen. We volgen hierbij duidelijk gedefinieerde criteria voor onze dagelijkse kredietbeslissingen, hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid op ten opzichte van onze spaarders en beleggers.

Meer dan 6.300 door Triodos gefinancierde bedrijven zorgen voor impact in 73 landen wereldwijd

Zie wat uw geld doet

Verantwoordelijken voor het management van Triodos Bank

Het beheerd vermogen door Triodos bedraagt 22,59 miljard

Kerncijfers

In 2022 bedroeg de verhouding activa in de reële economie ten opzichte van het balanstotaal van de bank 77%. Het eigen vermogen bedroeg 1,259 miljard euro, wat een sterke kapitaalratio (CET1) oplevert van 17,3%.

Nieuws