Over Triodos Bank

Maak het verschil. Kies bewust

Geld kan de wereld beter maken. Wat u met uw euro doet, en wat niet, maakt veel uit. Kies daarom voor Triodos Bank, een van de duurzaamste banken ter wereld.

Onze missie

Onze waarden: een stevige basis

Geef zin aan uw geld

Bij Triodos Bank wordt uw geld uitsluitend gebruikt voor positieve veranderingen op sociaal, cultureel en ecologisch vlak.

3 thema's die het verschil maken

Triodos Bank focust al haar activiteiten op drie overkoepelende thema's: Milieu, Cultuur en Sociaal. Op deze manier zijn we actief in een brede waaier aan sectoren.

We lenen aan bedrijven en ondernemers die een positieve impact willen maken

Het maakt integraal deel uit van onze missie om alleen geld uit te lenen aan organisaties die werken aan het realiseren van positieve en blijvende veranderingen. We volgen hierbij duidelijk gedefinieerde criteria voor onze dagelijkse kredietbeslissingen, hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid op ten opzichte van onze spaarders en beleggers.

Zie wat uw geld doet

Meer dan 8.700 projecten en investeringen gefinancierd door Triodos Bank maken een impact in 65 landen wereldwijd.

Onze organisatie

Triodos Bank is een Europese bank met vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en een agentschap in Frankrijk.

Verantwoordelijken voor het management van Triodos Bank

Kerncijfers

Het beheerd vermogen door Triodos bedraagt 15,5 miljard

In 2018 is de verhouding duurzame leningen-toevertrouwde middelen gestegen tot 75%. Het eigen vermogen van de bank nam toe met 12% tot EUR 1.13 miljard EUR.

Nieuws

Hebt u een vraag over duurzaam bankieren?