De Groene Griffioen wil graag laten zien waar voedsel vandaan komt, hoe dieren leven en wat biologisch boeren inhoudt. Wie langskomt ervaart het zelf. De boerderij ligt op een mooie landelijke plek aan de Vecht, onder de rook van Amsterdam.


De Groene Griffioen is een rundveehouderijbedrijf met 45 Montbéliarde koeien. Zij produceren biologische melk. Biologisch betekent in harmonie met dier, mens en milieu. De koeien lopen zoveel mogelijk in de wei. Ze worden gedekt door een echte stier, behouden de horens ze krijgen nooit preventieve medicatie en antibiotica toegediend.


Boy en Wendela Griffioen doen meer dan alleen biologisch boeren. Bij alles bedenken zij hoe het zo duurzaam mogelijk kan. Zij zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend. In de boerderijwinkel verkopen ze zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van hun koeien. Ook kun je bij De Groene Griffioen een zaal huren voor bijvoorbeeld teambuilding, workshops, vergaderingen, yoga, ‘heisessie', persmoment en muziekopname. Dat alles met perfecte akoestiek en inclusief het unieke uitzicht over het weiland.