Klein Spook

Gent, Belgiumkleinspook.be
Meefinancierende Business UnitTriodos Bank België
SectorRetail

Een kindje zorgt voor 1.000 kilo luierafval. Een vrouw gooit in haar leven 12.000 tampons of maandverbanden in de afvalbak. Hallucinant, toch? Vooral als je weet dat er wasbare alternatieven zijn.


Sinds 2011 promoot en verkoopt Klein Spook wasbare luiers en toebehoren, en via het nevenmerk Tante Rosa wasbaar maandverband, inlegkruisjes en menstruatiecups. Deze wasbare producten zijn niet alleen beter voor het milieu, doordat ze van natuurlijke materialen gemaakt zijn, zorgen ze ook voor minder irritaties of allergische reacties. En bovendien zijn ze een stuk goedkoper.


Klein Spook/Tante Rosa werkt met een netwerk van consulenten die klanten veel advies verlenen. Een ecosysteem van afhaalpunten bespaart de klanten verzendingskosten en geeft de partners extra visibiliteit.


Klein Spook/Tante Rosa draagt duurzaamheid hoog in het vaandel: verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk hergebruikt, de distributie gebeurt zo ecologisch mogelijk en alle producten en producenten worden gecheckt op hun ethische werkwijze en arbeidsvoorwaarden.


Triodos bank verleende kredieten om extra voorraad in te slaan bij de lancering van de Franstalige website Petit Fantôme.