Meefinancierende Business UnitTriodos Bank België
SectorKunst en cultuur

De vzw ‘Les Amis de l’église Saint-Loup à Namur’ werd in 2012 opgericht na een sensibiliserings-campagne rond de noodzaak om de Saint-Loupkerk – een internationaal pareltje van barok dat werd gesloten na 30 jaar restauratiewerken – een nieuwe culturele identiteit te geven als erfgoed in het centrum van de stad, het Gewest en Europa.
De leden van de vereniging ‘Amis de Saint-Loup’ vormen een brede, onafhankelijke basis van vrijwilligers en betrokkenen (historici, leerkrachten, architecten, musici, ontwerpers, restaurateurs, gidsen, …) die willen bijdragen tot de uitstraling en de verrijking van uitzonderlijk nationaal erfgoed.
De belangrijkste doelstellingen van de vzw: de kerk zo vaak mogelijk openstellen, zodat mensen dit pareltje van barokke kunst in onze contreien kunnen ontdekken; fondsen inzamelen om de al uitgevoerde restauratiewerken te vervolledigen (vooral de schilderijen, orgels en standbeelden); het onthaal, de organisatie en het beheer van culturele evenementen.
De ‘Amis de l’église Saint-Loup à Namur’ dragen via hun werking bij tot de culturele, toeristische en economische ontwikkeling van de stad en het Gewest.

Triodos Bank kende een krediet toe voor de voorfinanciering van subsidies.