Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Toegankelijkheid

Bij het ontwerpen van al haar websites streeft Triodos Bank naar volledige toegankelijkheid van de website voor iedereen. Daarbij wil de bank aan de hoogste standaard voldoen (AA-standaard). in de ontwerpfase van dit online jaarverslag alle ontwerpen getoetst aan de WCAG 2.0-richtlijnen (World Wide Web Content Accessibility Guidelines 2.0 ). omdat de bank aan de AA-standaard (de hoogste standaard) wil voldoen.

Toegankelijkheidskenmerken van deze website:

Grafisch ontwerp

Tijdens de bouwfase van deze site kon voor de toegankelijkheidseisen nagenoeg volledig worden terugvallen op de ervaringen die wij hebben opgedaan bij de ontwikkeling van de geheel vernieuwde websites van Triodos Bank gedurende 2010. Daarbij is elk element getoetst op gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid.

Grootte tekst instelbaar

De grootte van de tekst kan worden ingesteld  via de optie ‘tekst groter/kleiner’ bovenaan de pagina.

Javascript

Om de gebruiksvriendelijkheid en de aantrekkelijkheid van de website te vergroten is gekozen voor het gebruik van Javascript. Er is bewust niet voor Flash gekozen omdat dit minder toegankelijk is. Gebruikers die geen Javascript (kunnen) gebruiken krijgen een volwaardig functioneel alternatief geboden.

Afbeeldingen

Alle afbeeldingen op de site zijn voorzien van een alt-text tag waarmee de afbeelding of de functie ervan kan worden geïdentificeerd.

Volgende stappen

Triodos Bank realiseert zich dat de toegankelijkheid van haar websites steeds verder kan worden verbeterd. Indien u opmerkingen, suggesties of feedback hebt die daaraan kunnen bijdragen, stellen wij het zeer op prijs als u contact met ons opneemt .