Ik wil graag op de meest veilige manier inloggen (Mobile Key)

Triodos Bank wil bankieren nog makkelijker en veiliger maken. Voortaan doe je dit met de Triodos Mobile Banking app.  Je gebruikersnaam en wachtwoord heb je dan niet meer nodig.
We noemen dat de Mobile Key. De Mobile Key geeft je toegang tot je rekeningen. We willen daarom zeker weten dat jij het bent als je Mobile Key activeert. Met de opname van je identiteitsbewijs en gezicht zorgen we ervoor dat je rekening optimaal beveiligd is en alleen jij bij je rekening(en) kunt.
Alle particuliere klanten ontvangen dit jaar of volgend jaar een uitnodiging om de Mobile Key te activeren.

 • Je ontvangt een uitnodiging via e-mail

  Je krijgt van ons een e-mail met de uitnodiging om over te stappen naar Mobile Key. Dit is het moment waarop je de Mobile Key kunt activeren.

 • Ga naar de Triodos Mobile Banking app

  Indien je al gebruik maakt van de Triodos Mobile Banking app, dan log je nu in op de app en open je het bericht.
  Activeer nu Mobile Key. Volg daarna de stappen in de app.
  Maak je nog geen gebruik van de Mobile Banking app, dan download je de 'Triodos Banking BE' app in de Apple App Store of Google Play Store en volg je de stappen in de app.

 • Maak een opname van je identiteitsbewijs en gezicht

  We willen zeker weten dat jij het bent. Daarom vragen we je om een foto te maken van je identiteitsbewijs. Dat mag een geldige identiteitskaart of verblijfsvergunning zijn.
  Er wordt gevraagd om je locatie in te schakelen en toestemming te geven om je camera te gebruiken.
  Vervolgens maak je een opname van je gezicht. Je kijkt eerst recht in de camera en draait vervolgens langzaam je hoofd volgens de aanwijzingen op het scherm. 

 • Check of je identificatie is gelukt

  We gaan nu je gegevens controleren. Binnen enkele dagen ontvang je een e-mail waarin staat of de identificatie is gelukt.
  Daarna log jij voortaan in met de Mobile Key. Je kunt je gebruikersnaam en wachtwoord dan niet meer gebruiken.

  Gebruik je de app ook op een andere telefoon of tablet?
  Tik dan op je andere toestel op 'Opnieuw Registreren' en volg de stappen. Op deze manier zorg je ervoor dat je de app op al je toestellen kunt blijven gebruiken.