Wat is de Triodos Mobile Key?

De Triodos Mobile Key is een functie van de Triodos Mobile Banking app waarmee u op een zeer veilige manier uw identiteit kunt aantonen.

In de banksector is veiligheid van het allergrootste belang. Bij het openen van uw eerste rekening (bij het aansluiten bij de bank), voor het beheer van uw rekening of om veilig transacties uit te voeren, moeten we controleren of u het wel bent. Bekende traditionele verificatiemethoden zijn de digipass of de combinatie van een login en een wachtwoord. 

De Triodos Mobile Key is een nieuwe digitale verificatiemethode die het hoogste veiligheidsniveau garandeert.

Waarom?

Met de Triodos Mobile Key kunt u uw identiteit op een zeer veilige manier aantonen via een multifactor-verificatie:

 • smartphone (of tablet) en identiteitskaart (wat u heeft)
 • gezichtsregistratie (wie u bent)
 • een 5-cijferige persoonlijke code (wat u weet)

Deze unieke combinatie van verschillende factoren vermindert het risico op fraude aanzienlijk omdat identiteitsdiefstal zo uiterst moeilijk wordt gemaakt.

Bovendien kan deze technologie steeds rekenen op de laatste updates die door de Europese wetgeving EIDAS (Electronic Identification Authentication and trust Services) worden bepaald.


Hoe gaat dat praktisch in zijn werk?

 • De Triodos Mobile Key is een functie in de Triodos Mobile Banking app die geactiveerd moet worden. De procedure is snel en eenvoudig: 
 • Om te beginnen moet u in de App Store of Play Store de laatste versie van de Triodos Mobile Banking app (Triodos Banking BE) downloaden op uw smartphone (of tablet).
 • U heeft een verificatiecode nodig die u per e-mail ontvangt (bij aanvraag van uw eerste rekening of, voor bestaande klanten, als de bank u persoonlijk uitnodigt om de Triodos Mobile Key te activeren).
 • Houd uw identiteitskaart bij de hand.
 • Eén enkele keer moet u een foto maken van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart (wij raden u aan de kaart op een neutraal gekleurde ondergrond, zoals een vel papier, te leggen en erop te letten dat u alleen de kaart fotografeert).
 • Ook één enkele keer moet u een selfie van uw gezicht maken (wij adviseren u om voor een neutraal gekleurde muur zonder decoratie te gaan staan en uw hoofd langzaam opzij te draaien).
 • Dan hoeft u enkel nog uw geheime code van 5 cijfers te kiezen.
 • Binnen maximaal 24 uur zullen wij per e-mail bevestigen dat uw identificatie geslaagd is. Dan bent u klaar met de installatie van de Triodos Mobile Key.


Om u aan te melden bij de online bank (op uw pc door de QR-code te scannen) of om transacties te bevestigen, hoeft u alleen maar uw smartphone te gebruiken en de door u gekozen geheime code van 5 cijfers in te voeren. Dat is makkelijk omdat u die waarschijnlijk altijd bij heeft. Bovendien hoeft u geen ingewikkelde logins en wachtwoorden te onthouden. 


Enkel als u van telefoon verandert of voor transacties met een hoog risico (bv. grote bedragen) zullen wij u opnieuw om de 3-factorcombinatie vragen.