Ik wil mijn bankzaken eenvoudig en nog veiliger beheren (Triodos Mobile Key)

In de banksector is veiligheid van het allergrootste belang. Bij het openen van je eerste rekening (bij het aansluiten bij de bank), voor het beheer van jouw rekening of om veilig transacties uit te voeren, moeten we controleren of jij het wel bent. Bekende traditionele verificatiemethoden zijn de digipass of de combinatie van een login en een wachtwoord.

Bij Triodos Bank kan je vanaf nu gebruik maken van je mobiel apparaat om in te loggen op Internet Banking en de Mobile Banking App. Dit noemen we de Triodos Mobile Key. 

De Triodos Mobile Key is een functie van de Triodos Mobile Banking app waarmee je op een erg veilige manier jouw identiteit kan aantonen. Lees er meer over in dit artikel: Wat is de Mobile Key?

 • Ter voorbereiding

  Hou je smartphone en geldige Belgische identiteitskaart (of verblijfsvergunning) bij de hand.

  Voorzie een stabiele WiFi verbinding en zorg ervoor dat je je in een goed verlichte ruimte bevindt.

 • Download de Triodos Mobile Banking app of registreer deze opnieuw

  Indien je de Triodos Mobile Banking app al geïnstalleerd en geregistreerd hebt, open deze dan zonder in te loggen en klik op "Geheime code vergeten of opnieuw registreren".

  Als je  de Triodos Mobile Banking app nog niet  hebt, download deze dan door "Triodos Banking BE" te zoeken in de App Store van Apple of Play Store van Google.

 • Een verificatiecode aanvragen

  Selecteer in de app jouw taal en klik vervolgens op "Aanmelden > Triodos Mobile Key". Vul de gevraagde informatie in en een verificatiecode zal per e-mail toegezonden worden.

  Haal de per e-mail ontvangen verificatiecode op. Kies in de app voor "Ik heb een verificatiecode ontvangen" en volg dan de instructies op het scherm om het identificatieproces te starten.

 • Identificeer jezelf via de app

  We willen er zeker van zijn dat jij het bent. Daarom vragen we jou om je veilig te identificeren via jouw smartphone.  

  In het bijzonder wordt jou gevraagd om :

  • De locatie van je smartphone te activeren (alleen tijdens het identificatieproces)
  • De toegang tot de camera van je  smartphone te autoriseren (voor de twee volgende stappen)
  • Een opname te maken van jouw identiteitskaart. Voor de registratie van jouw identiteitsbewijs (recto-verso) adviseren wij om de kaart op een neutraal gekleurd oppervlak (zoals een vel papier) te leggen.
  • Een opname te maken van jouw gezicht. Ook voor de opname van je gezicht adviseren wij om voor een neutraal gekleurde muur te gaan staan (geen decoratie). Draai je hoofd langzaam volgens de instructies op het scherm.

  Voor de verwerking van je biometrische gegevens (d.w.z. de registratie van uw gezicht) vragen we natuurlijk om jouw toestemming.

  Door jouw biometrische gegevens en je identiteitskaart te vergelijken, verminderen we de kans op fraude.

 • Kies een geheime code

  Nu kan je een persoonlijke  geheime code van 5 cijfers kiezen en zo de  aanvraag voor de Triodos Mobile Key voltooien.

  We gaan daarna je gegevens controleren. Je ontvangt nog een e-mail waarin staat of de identificatie is gelukt.

 • Gebruik vanaf nu de Triodos Mobile Banking app om je aan te melden en verrichtingen uit te voeren

  Vanaf nu zal je met jouw geheime code van 5 cijfers al je bankzaken kunnen doen. De combinatie van je Mobile Key en persoonlijke geheime code vervangt de gebruikersnaam en wachtwoord.

  De gebruikersnaam- en wachtwoordcombinatie die je gebruikte is gedeactiveerd toen jouw Triodos Mobile Key geactiveerd werd.

  Indien je de app ook op andere apparaten gebruikt, volg je dezelfde stappen om de app op al jouw apparaten te blijven gebruiken.

  Heb je vragen of ondervind je technische problemen? Contacteer ons via [email protected] of 02 548 28 00 (van 09.00 tot 13.00).