Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Kuchlein
Wij financieren ook
Koninklijk Theater Carré Koninklijk Theater Carré Kunst en cultuur
Kranen/ Gille Kranen/ Gille Kunst en cultuur

Kuchlein

Kunst en cultuur (Cultuur)

Ons landschap verandert. Landschap is voortdurend onder invloed van planning en urbanisatie. De films en installaties van kunstenaar Quirijn Kuchlein spelen hier op in. Met zijn werken verkent hij de modernistische aspecten van architectuur en landschapsinrichting en reflecteert hij op de invloed van ideeën en ideologie op het landschap en de samenleving.

In het werk komen een aantal fysieke en mentale elementen samen: de lichamelijke beleving van het landschap, de herinneringen aan landschappen en de ideeën en ideologieën van het landschap. Kuchlein benadert het landschap op een onderzoekende manier, maar laat ook jeugdherinneringen een rol spelen.

De films beelden de afstand van de moderne mens met het landschap uit. Met zwart-witbeelden, geluid en muziek activeert Kuchlein de kijkersgeest.

http://www.quirijnkuchlein.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Zaanstraat 184
1013RW
AMSTERDAM
Nederland