Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Stichting Xpositron
Wij financieren ook
Stichting V2 Stichting V2 Kunst en cultuur
Stichting de Verdieping Stichting de Verdieping Kunst en cultuur
Studio Carina Riezebos Studio Carina Riezebos Kunst en cultuur

Stichting Xpositron

Kunst en cultuur (Cultuur)

Xpositron heeft een moeilijke naam, maar gelukkig geen moeilijk verhaal. De stichting verhuurt atelierruimtes, werkplaatsen en studio’s aan ondernemende kunstenaars, ambachtslieden en de creatieve industrie. Xpositron is gevestigd in Amsterdam Westpoort. De doelstelling: het bieden van betaalbare werkruimtes, waar kunstenaars en andere creatieven elkaar opzoeken, stimuleren en consulteren.

Onder één dak werken schilders, beeldhouwers, fotografen, architecten, vormgevers, grafisch ontwerpers, theatermakers, dansers, meubel-& interieurmakers, organisators, muzikanten, sound engineers, een sfeermaakster, een zeefdrukker, een keramist, een cateraar en een vinoloog. En bovenop datzelfde dak liggen zonnepanelen. Die zorgen er mede voor dat Xpositron een CO2 neutrale bedrijfsvoering heeft.

De ateliers hebben voor de gebruikers een laboratoriumfunctie naar binnen toe. Tegelijkertijd heeft het geheel van de organisatie als sociaal experiment een laboratoriumfunctie naar buiten. Xpositron draagt zo als broedplaats bij aan het gezonde klimaat van een sociaal-creatieve stad.

???youtube.initial.text??????youtube.message.text??????youtube.accept.text???

http://www.xpositron.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Elektronstraat 12-14
1014 AP
Amsterdam
Nederland