Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Groninger Forum
Wij financieren ook
Gemeente Leeuwarden Gemeente Leeuwarden Kunst en cultuur
Global Art Company Global Art Company Kunst en cultuur
Hans Leutscher Hans Leutscher Kunst en cultuur
Haringa en Olijve Haringa en Olijve Kunst en cultuur

Groninger Forum

Kunst en cultuur (Cultuur)

In 2017 gaat het Groninger Forum zijn deuren openen. Hierin gaan verschillende toonaangevende culturele instellingen hun intrek nemen en de krachten bundelen. Hierdoor wordt het forum een culturele broedplaats.

Het wordt een bijzonder gebouw waarin experiment, ontwikkeling en ontdekking centrale thema’s zijn. Een nieuw concept dat goed past bij Groningen, belangrijke culturele stad in Nederland.

Het Groninger Forum wordt een gebouw van 45 meter hoog. Omdat het vanwege zijn vernuftige vorm slechts op een beperkt aantal plaatsen in de binnenstad zichtbaar is, krijgt het toch een betrekkelijk bescheiden karakter. Een doorgang in de oostwand leidt het publiek van de Grote Markt naar het Groninger Forum. Pas bij het betreden van de Nieuwe Markt is het forum te zien.

De lening van Triodos Bank aan het Groninger Forum wordt via de gemeente Groningen uitgekeerd.

http://www.groningerforum.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Kreupestraat 1
9712HW
Groningen
Nederland