Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Adriana Hoeve
Wij financieren ook
Alpeko Alpeko Biolandbouw

Adriana Hoeve

Biolandbouw (Milieu)

De Adriana-hoeve is gevestigd op het landgoed te Linschoten. Op het bedrijf worden ongeveer 100 koeien gemolken en 500 vleesvarkens en 20 schapen gehouden. Er hoort 70 hectare grond bij de boerderij waarvan 10 hectare natuurgrond is. Op deze natuurgrond wordt in de weideperiode jongvee gehouden en natuurhooi van gewonnen. Sinds 1987 is de bedrijfsvoering biologisch geworden. Het bedrijf wordt rondgezet door Dirk, Ina en hun zoon Gerben.
De melkveestapel bestaat uit verschillende rassen, waaronder blaarkop, scandinavisch roodbont, flekvieh, holstein en brown swiss. De reden van inkruisen met deze rassen is het fokken van een duurzame veestapel . Het doel van een duurzame veestapel is een goede melkproductie realiseren met gezonde dieren die oud worden. Het rantsoen bestaat hoofdzakelijk uit gras dat op eigen grond wordt geteeld.
De varkens arriveren op een leeftijd van 2 maanden en verblijven gemiddeld 5 maanden op het bedrijf. De huisvesting is gericht op een optimaal dierwelzijn. Ze kunnen zowel binnen als buiten lopen. Op het bedrijf wordt biologisch vlees aan huis verkocht.

http://www.adriana-hoeve.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Haardijk 10
3461 AB
Linschoten
Nederland