Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Boerderij Buitengewoon
Wij financieren ook

Boerderij Buitengewoon

Biolandbouw (Milieu)

Boerderij Buitengewoon is de (zorg)boerderij van Hidde en Nynke. Ze wonen hier met hun drie kinderen en dieren. Hidde is op een boerderij geboren en heeft later op de Kraaybekerhoff de opleiding tot biologisch-dynamische zorgboer gevolgd. Nynke is dierenarts en gespecialiseerd in koeien en schapen.
Nadat het stel een wereldreis maakte kwamen ze op een keerpunt in hun leven. Vrijwilligerswerk op boerderijen in Nieuw Zeeland, op een dovenschool in Tanzania, op een olifantenpark in Thailand, bij dierenartsen in Mexico en India deed ze beseffen dat ze het in Nederland vreselijk goed hebben. Hierna wisten Hidde en Nynke wat zij verder wilden met hun leven: samen een (zorg)boerderij runnen. Deze zorgboerderij bevindt zich op Landgoed Tongeren.

http://www.boerderijbuitengewoon.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Le Chevalierlaan 6
8162PD
Epe
Nederland