Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Eekhoeve
Wij financieren ook
De Buytenhof De Buytenhof Biolandbouw
De Duinzoom De Duinzoom Biolandbouw
De Geitenhoeve De Geitenhoeve Biolandbouw
De Genneper Hoeve De Genneper Hoeve Biolandbouw

De Eekhoeve

Biolandbouw (Milieu)

De Eekhoeve is een zorgboerderij, landwinkel en theehuis. De boerderij ligt op het platteland, aan de rand van Veenendaal. Oorspronkelijk was het een gemengd agrarisch bedrijf met koeien, kippen en varkens. Door de ligging in een gebied met belangrijke landschappelijke waarden, dichtbij de Utrechtse Heuvelrug, konden ze de agrarische tak niet verder uitbreiden. Daarom hebben ze gekozen voor een aantal nevenactiviteiten.

De boerderij heeft 12 hectare grasland, 2 hectare bos en we hebben een kas waar eenjarige perk- en kuipplanten en aardbeien geteeld worden. Ook is er bij op het erf een kinderboerderij, moestuin, terras en een landwinkel te vinden.

Tot slot is de Eekhoeve een zorgboerderij geworden. Er is dagbesteding voor jong en oud met een lichamelijke of geestelijke beperking.

http://www.bijzonderenpuur.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Dijkstraat 115
3904DB
Veenendaal
Nederland