Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Gemeente Leeuwarden
Wij financieren ook
Galerie Terra Delft Galerie Terra Delft Kunst en cultuur
Gemeente Arnhem/ Rozet Gemeente Arnhem/ Rozet Kunst en cultuur
Global Art Company Global Art Company Kunst en cultuur
Groninger Forum Groninger Forum Kunst en cultuur

Gemeente Leeuwarden

Kunst en cultuur (Cultuur)

In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Leeuwarden manifesteert zich met minstens 40 culturele evenementen op Europees niveau. Een unieke kans voor de Friese hoofdstad om zich internationaal te laten zien. Triodos Bank financiert dit evenement mede.

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Een stad met een rijk verleden, een bruisende studentenstad en de economische motor van Friesland met ruim 55.000 arbeidsplaatsen.

Het grootste geheim van Leeuwarden is haar goed bewaarde binnenstad met sfeervolle grachten en gezellige terrassen, leuke winkelstraatjes en restaurants. Het is een verrassende stad. Heden en verleden lopen hand in hand. Veel monumenten herinneren nog aan de tijd dat Leeuwarden Hofstad was: het Stadhouderlijk Hof, de Prinsentuin, het Princessehof. Tot 1747 woonden de Friese stadhouders in Leeuwarden, daarna verhuisden ze naar Den Haag.

http://www.leeuwarden.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Postbus 21000
8900JA
Leeuwarden
Nederland