Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld
Wij financieren ook

Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld

Biolandbouw (Milieu)

Herman en Jan Menkveld uit Olst, runnen de Natuurboerderij: Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld. Zij produceren voedsel door optimaal gebruik te maken van natuurlijke processen die in een gezonde bodem plaats vinden.

Menkveld beheert circa 200 hectare natuurlijke graslanden en betelen circa 50 hectare akkers op gronden van onder andere Staatsbosbeheer, in de uiterwaarden van de IJssel tussen Deventer en Zwolle en landgoed ’t Nijendal.

Bij het graslandbeheer passen zij maaibeheer en begrazing hoofdzakelijk met dieren van agrariërs uit de omgeving toe. Zo verbinden wij landbouw en natuurbeheer. Op de akkers telen wij hoofdzakelijk granen en wat maïs die hun weg vinden bij andere biologische bedrijven. Ook worden biologische consumptie aardappelen geteeld die rechtstreeks afgezet worden aan de consument. Een goed product voor een eerlijke prijs.

Door bewust duurzaam om te gaan met de grond ontstaat er op de akkers en de graslanden een grote biodiversiteit. Zo levert Menkveld diverse ecosysteemdiensten.

http://www.natuurlijkmenkveld.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Diepenveenseweg 24
8121 PN
Olst
Nederland