Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Herman van Veen Arts Center
Wij financieren ook
Hans Leutscher Hans Leutscher Kunst en cultuur
Haringa en Olijve Haringa en Olijve Kunst en cultuur
Het Domijn Het Domijn Kunst en cultuur
Het Energiehuis Het Energiehuis Kunst en cultuur

Herman van Veen Arts Center

Kunst en cultuur (Cultuur)

Midden in ons land ligt tussen Soesterberg en Soest, Landgoed De Paltz. Bijna 100 hectare 'gerepte' natuur, ooit vernoemd naar een groep Duitse vluchtelingen die in het midden van de 18e eeuw, vanuit Rheinland Pfalz, in Nederland een veilig heenkomen vonden. In het hart van dit unieke gebied staat een villa uit 1867 met bijgebouwen. Het Herman van Veen Arts Center organiseert op deze bijzondere plek kleine concerten, festiviteiten, exposities seminars en lezingen waarbij het accent vooral ligt op het creëren van exposities en speelmogelijkheden voor jonge kunstenaars.

Het centrum werkt veel samen met hogescholen in de kunsten. Herman van Veen heeft meerdere verhalen voor voorstellingen speciaal voor deze plek geschreven, voor zowel kinderen als volwassenen. De jonge kunstenaars die ze mee ontwikkelen en uitvoeren komen van oa. conservatoria, dansacademies en toneelscholen uit heel nederland en daar buiten. Een speciale mogelijkheid is gecreeerd voor jonge getalenteerden uit Afrika en Azie, om samen met Nederlandse studetne in korte tijd een stuk te maken en dit tijdens de jaarlijkse Harlekijndagen op de Paltz uit te voeren. Centraal thema hierin zijn de kinderrechten.

http://www.hermanvanveenartscenter.com/

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Landgoed de Paltz 1
3768MZ
Soest
Nederland