Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Landgoed Baest
Wij financieren ook

Landgoed Baest

Biolandbouw (Milieu)

Sinds enige jaren maakt Landgoed Baest een transitie door naar een robuust en duurzaam landgoed. Nadat in 2014 de opening van natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest plaats vond is vervolgens de omschakeling naar biologisch-dynamische landbouw op gang gebracht.
Centraal staan daarbij zaadveredeling, zaadvermeerdering en de teelt
van "vergeten" groenten. Dit project loopt onder de naam De Beersche Hoeve in een samenwerkingsverband met Estafette-Odin en Triodos Bank.

Samen met Food4Bees zet het landgoed in op de verbetering van de biodiversiteit en worden akkers, akkerranden en bermen ingezaaid met bloemrijke kruidenmengsels waarvan de zaden ook op het landgoed zullen worden ontwikkeld.

http://www.landgoedbaest.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Dr. J v.d. Mortellaan 3
5091JJ
Middelbeers