Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Alodgî Fondation Privée
Wij financieren ook
Accueil et Vie Accueil et Vie Gezondheidszorg
Armonea Armonea Gezondheidszorg
Au Bonheur du Jour Au Bonheur du Jour Gezondheidszorg

Alodgî Fondation Privée

Gezondheidszorg (Sociaal)

Alodgî is een coöperatief project dat huisvesting biedt aan mensen met psychotische stoornissen van wie de toestand stabiel is. De doelstelling van de stichting is mensen met chronische psychiatrische problemen integreren in de samenleving. Met dat doel heeft ze
een gebouw aangeschaft en gerenoveerd waar een tiental van hen zelfstandig kunnen wonen. Een gemeenschappelijke ruimte zal dienen voor activiteiten die open staan voor de hele gemeente. Mensen uit de doelgroep van Alodgî kunnen moeilijk zelfstandig een eigen woning huren of kopen, en zonder de nodige aanknopingspunten, raken ze snel geïsoleerd. In een kleine, huiselijke groep vinden ze daarentegen steun bij elkaar. Het Sint-Pietersziekenhuis van Ottignies, de Christelijke Mutualiteit, de families en sympathisanten hebben startkapitaal geïnvesteerd in het project. De stichting blijft eigenaar van het terrein en een aantal appartementen die verhuurd worden via de sociale huisvestingsmaatschappij van Waals Brabant. Andere appartementen worden verkocht. Triodos Bank heeft de aankoop van het gebouw mee gefinancierd.

https://www.habitat-groupe.be/alodgi/

Gezondheidszorg

Een goede fysieke en mentale gezondheid is essentieel voor een goede levenskwaliteit. Daarom financiert Triodos Bank allerlei organisaties, instellingen en ondernemingen die bijdragen tot een kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Voorbeelden zijn klinieken, revalidatiecentra, wijkgezondheidscentra of instellingen voor ouderenzorg.

Adres:
Rue des Fusillés 20
1340
Ottignies
Belgique