Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Bernhard Touwen
Wij financieren ook
Beeldenboot Beeldenboot Kunst en cultuur
Beeldhouwcentrum Koudum Beeldhouwcentrum Koudum Kunst en cultuur
Bianca Runge Bianca Runge Kunst en cultuur
Boekmanstichting Boekmanstichting Kunst en cultuur

Bernhard Touwen

Kunst en cultuur (Cultuur)

In resp. 1994 en 1996 behaalde Bernhard Touwen zijn pianodiploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquiles Delle Vigne. Als pianist begeleidt hij koren en zangers. Recent trad hij op als pianist/acteur in juli 2011 in de Schatkameropera-productie “hou me wakker” tijdens het ZwArt festival in Zwolle samen met sopraan Heleen Koele en tenor Rene Veen. Eerder werkte Bernhard mee met muziektheaterproducties bestemd voor middelbare scholieren (de reizende voorstelling “piano” , regie en choreografie Wies Merkx).
In 1997 haalde hij het Praktijkdiploma Koordirectie en in september 2000 behaalde hij cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus Koordirectie.
Bernhard heeft inmiddels vele werken voor koor en orkest gedirigeerd waaronder de grote missen, Die Schöpfung en Die sieben letzte Worte van Haydn, The Messiah van Händel, Litanieën, Vesperae, het Requiem en Davidde Penitente van Mozart, de Mis in C van Beethoven, hte grote oratorium Moses van Bruch, Lauda Sion, het Lobgesang en de Elias van Mendelssohn, de Psalmensymfonie van Strawinsky, Ein Deutsches Requiem, het Schicksalslied en de Altrhapsodie van Brahms, Requiem van Duruflé, Miserere van Rossini, Kullervo van Sibelius, de Johannes- en Matthäus Passion en het Weihnachts- en Osteroratorium van Bach.
In december 2009 debuteerde Bernhard bij het Nederlands Kamerkoor en het Combattimento Consort. Met dit wereldberoemde gezelschap dirigeerde hij een zeer geslaagde uitvoering van het integrale Weihnachtsoratorium in een uitverkochte Grote Kerk te Naarden. ‘Een opmerkelijke prestatie’ aldus Dagblad Trouw (21-12-09) Bernhard Touwen is vaste dirigent van twee oratorium-verenigingen (Leiden en Leidschendam) en twee Vocaal Ensembles: Pur Sang (Rosmalen) en Markant (’s-Hertogenbosch).

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Rossum GLD
Nederland