Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Ridammerhoeve
Wij financieren ook
De Oude Streek De Oude Streek Biolandbouw
De Reestlandhoeve De Reestlandhoeve Biolandbouw
De Sterregaard De Sterregaard Biolandbouw

De Ridammerhoeve

Biolandbouw (Milieu)

De initiatiefnemers van De Ridammerhoeve hebben vroeger ontwikkelingswerk in Zambia en Pakistan gedaan. Daar zijn hun eerste ideeën voor een toegankelijke geitenboerderij ontstaan. Mensen weer bewust maken van de oorsprong van hun voedsel was de insteek. En het Amsterdamse Bos werd de plek waar zij hun plannen konden realiseren.

De Ridammerhoeve is nu een bekende biologisch-dynamische geitenboerderij. Het bedrijf bestaat verder uit een kaasmakerij, kinderboerderij/speeltuin, pluimveehouderij, boerderijwinkel en een gezellige lunchroom met terras. Daar kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke geitencappuccino. Ook het ijs is van geitenmelk.

Er is op De Ridammerhoeve ruimte voor educatieve activiteiten. Kinderen krijgen hier een realistisch beeld van de oorsprong van voedsel, de landbouw, de natuur en hun omgeving. Kinderen leren door te beleven: ze kunnen zelf ruiken, ervaren en voelen hoe het er op een boerderij aan toe gaat. Zo leggen ze een relatie tussen het boerenwerk en het dagelijkse eten op hun bord.

http://www.geitenboerderij.nl/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Nieuwe Meerlaan 4
1182 DB
Amstelveen
Nederland