Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Lindediek
Wij financieren ook
De Korenschoof De Korenschoof Biolandbouw
De Lepelaar De Lepelaar Biolandbouw
De Lingehof De Lingehof Biolandbouw
De Muyehof De Muyehof Biolandbouw

De Lindediek

Biolandbouw (Milieu)

De Lindediek is een biologisch dynamisch melkvee en akkerbouwbedrijf vlakbij de bron van de Linde in Zuid-Friesland. Mens, dier en natuur werken hier met elkaar samen zorgen voor elkaar. In evenwicht met elkaar willen wij mensen voeden, de bodem verrijken en de natuur zijn werk laten doen.

De Lindediek heeft een familiekudde koeien van het ras Maas-Rijn-IJssel (MRY). Dit ras dient een dubbel doel: het is zowel melk- als vleesvee. Wanneer de kalfjes worden geboren worden ze niet apart gezet, maar lopen ze bij hun moeder. De familiekudde is vrij van antibiotica en graast het grootste deel van het jaar buiten. De koeien worden gedekt door eigen stieren en niet onthoornd.

Naast de stabiele basis van de koeien heeft de Lindediek een aantal akkers en weides. De grond wordt bemest met de mest van de kudde. Het bedrijf is zo ingericht dat de landbouwkundige kringloop zo gesloten mogelijk is zodat de bodem verrijkt kan worden en de voedselproductie zo duurzaam mogelijk is.

http://www.lindediek.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Boekelterweg 14
8392
BOIJL
Nederland